16-07-2015
de catre Admin Admin

Când copilul este gata să treacă la alimente solide, veți dori un scaun înalt, unde pot savura primele mese de cereale de orez și piure de mazăre. Cu atatea optiuni disponibile pe piata, noi va ajutam sa alegeti varianta potrivita.

Cum il alegem

Scaunele de masă variază de la scaune de lux, modele de dimensiuni mari, unde copilul poate sta pana devine prescolar, la modele de călătorie , care sunt perfecte pentru mese pe drum. Deci, ia în considerare în primul rând modul în care intenționați să-l utilizați și cât de mult spatiu aveti pentru depozitarea unui scaun înalt.

Aveti

Ar Fi util un

O bucătărie spațioasă.

Un scaun inalt are o bază largă, robusta și o tavă de alimentare de dimensiuni mari pentru copilul tau. Multe modele au inaltime reglabila pentru a permite copilului sa se hraneasca confortabil sau pentru a-l flosi pana la o varsta mai mare.

O bucatarie mica.

Pentru acest tip de bucatarie e necesar un scaun de dimensiuni mici si care sa se plieze. Acestea pot avea mai putine accesorii decat un scaun mare dar ofera la fel de multa siguranta.

Fara bucatarie.

Un scaun portabil de călătorie ce poate fi pur și simplu legat la orice scaun de luat masa, ceea ce il face perfect pentru bucatarii ultra-mici sau pentru calatorii

Scaunele de masă poate veni în orice varianta, de la cele ieftine fara accesorii si diverse caracteristici pana la modele de lux cu diverse opțiuni si accesorii. Aici sunt unele dintre cele mai comune caracteristici care poate doriți ca scaunul bebelusului sa il aiba.

Caracteristica

Ce face si de ce ar trebui sa o ai

Tavita detasabila

Tavița de plastic detasabilă ce poate fi spalata chiar si la masina pentru spalat vase. Acest lucru ofera o metoda de curatare facila

Roti

Poate ai nevoie ca dupa masa sa muti scaunul dintr-o parte in alta a camerei sau in alta camera.

Rabatabil

Dacă veți avea nevoie în mod regulat sa mutati scaunul inalt dintr-o cameră in alta sau pur și simplu sa-i mutati locul după hrănire, roțile va pot usura munca, astfel il puteti muta mai usor.

Inaltime ajustabila

Unele modele vă permit să modificați înălțimea scaunului pentru a sta confortabil atat tu cat si copilul tau atunci cand ia masa sau poate sta chiar cu voi la masa daca inlaturati tavita.

Centuri de siguranta si post pentru picioare

Postul pentru picioare impiedică alunecarea copilului sub partea de jos a tăvii. Multe modele includ, împreună cu un ham cu prindere in trei puncte; dar cel mai sigur este este cel cu centuri in cinci puncte, care nu va lasa copiii să urce peste partea de sus a hamului inferior.

Pliabil

Daca spatiul dumneavostra este mic atunci un scaun pliabil va fi cu adevarat util.

Sezut moale

Pentru confortul copilului tau, cele mai multe scaune de masa sunt dotate cu scaune captusite. Cauta sa ai in vedere la achizitionarea scaunului materiale care sunt usor de curatat.

Materialul din care este constituit scaunul de masa.

Scaunele de masa pentru copii sunt în general realizate din lemn, metal sau plastic. Sezutul este adesea turnat din plastic sau lemn, cu o perna (captuseala) pentru a spori confortul bebelusului.

Materiale

Beneficii

Puncte de luat în considerare

Lemn

Lemnul va ofera un aspect si stil clasic, care pot potrivi scaunul cu masa ta. Lemnul este ușor de curatat.

O tavita de lemn nu va putea fi spalata la masina de spalat (desi unele scaune au o insertie de platic pentru a a face curatarea mai usoara)

Plastic

Ușor de curățat; poate veni în diferite stiluri si culori.

Nu este atat de robust ca modelele din lemn.

Metal

Robust, cu un aspect elegant, contemporan. De obicei însoțită de un sezut de plastic turnat.

Frecvent intalnite pe modelele de bază.

Durata de viata a unui scaun de masa pentru copii

Luați în considerare cât de mult doriți să utilizați scaunul. Un scaun simplu este în general utilizat doar pentru aproximativ un an sau cam asa ceva, înainte ca copilul sa treaca la un inaltor pentru masa, dar un scaun reglabil, care poate fi ajustat la orice inaltime si poate fi pus chiar la nivelul mesei (fara tavita) poate fi folosit pentru câțiva ani.

Luați în considerare modul în care s-ar putea folosi scaunul de masa în viitor.

Aspecte in ceea ce priveste masurile de siguranta

Siguranța și robustețea sunt importante în ceea ce priveste scaune de masa. Aici sunt unele lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare:

 • Ham cu prindere in Cinci puncte.
  Un ham cu prindere in cinci puncte ține copilul sa nu alunece in partea de jos a scaunului, sau sa nu se poata ridica.
 • Bază largă.
  O bază largă și un design greu in partea de jos pot ajuta la menținerea scaunului intr-o pozitie cat mai fixa pentru a evita rasturnarile.
 • Siguranța de pliere.
  Scaunul trebuie să se blocheze în siguranță atunci când este asezat in pozitia finala, pentru a preveni o pliere accidentală în timp ce copilul este așezat. Asigurați-vă că scaunul nu va prinde degetele copilului (sau ale tale), atunci când ești pliat.
 • Blocarea roților.
  Roțile trebuie să se blocheze atunci când hrăniti copilului.
 • Suport pentru picioare
  Un suport permanent pentru picioare vă va asigura ca cel mic nu va aluneca în partea de jos, și este mai sigur decât o curea din material textil.
 • O tavă sigură.
  Tava ar trebui sa se fixeze usor, astfel încât copilul sa nu o poata ridica sau inlatura, dar să fie ușor pentru tine sa faci acest lucru

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua