07-02-2016
de catre Admin Admin

Cărucioarele pentru copii - tot ce trebuie să știi atunci când cumperi un cărucior.

Căruciorul este pentru majoritatea parinților un lucru esențial. Veți avea nevoie de aceast obiect chiar de la început și până când copilul dumneavoastră este capabil să meargă singur pe o distanță considerabilă, pana la aproximativ 3 ani sau 4.

Dar, cu atâtea tipuri diferite de cărucioare disponibile, poate fi greu de spus care este cea mai potrivită alegere pentru tine si familia ta. Sunteți în căutarea unui carucior ieftin și ușor, sau vreți ca micutul vostru să se răsfețe cu un model elegant și robust? Sau vreți doar ceva de bază și multifunctional? Ai de gând să parcurgi distante mari sau doar plimbari scurte pana la parculet si supermarket? Sau poate ai nevoie de un carucior ce poate transporta mai mult de un copil?

Înainte de a cumpăra, ia în considerare unde locuiești, traseul pe care trebuie să il parcurgi cu căruciorul, și bineinteles cât de mult vrei să cheltui. Dacă ai de gând să iei copilul la plimbari urbane lungi, vei avea nevoie de un cărucior care este robust, dar si ușor de manevrat, urcat și coborat borduri,scari, intrari si iesiri din magazine, culoare înguste, etc.

Dacă vei utiliza căruciorul in special pentru plimbari scurte, rapide, probabil poți opta pentru un simplu un carucior standard sau 2 in 1 pentru copii mai mici și un cărucior ușor pentru cei mai mari. Mamele si tatii mai activi care doresc sa iși duca copilul la plimbari lungi, joagging sau drumeții vor dori un cărucior sport.

Pe măsură ce copilul crește și nevoile tale se schimba s-ar putea sa ajungi dupa toata povestea asta cu cateva carucioare in debara sau in garaj!

Tipuri de carucioare

Există 5 tipuri de bază de cărucioare:

Cărucioare cu dimensiuni standard.

Acestea vin în stiluri diferite, desene și modele, dar vor avea aproape întotdeauna un scaun confortabil căptușit, care se poate întinde în poziții diferite. Cele mai multe au copertina de soare și zone de depozitare sub scaunul. În unele, copilul este pozitionat cu fata înainte, în timp ce in altele este poziționat cu fata înapoi, catre părinți; multe modele ofera și maner reversibil pentru a schimba pozitia copilului.

Acestea tipuri de carucioare pot varia de la carucioare simple, ieftine, la carucioare de ultima generatie dotate cu diferite functii.

Vezi oferta de carucioare standard oferite de pebebe.ro

Sistemele de călătorie.

Sunt carucioare tradiționale care pot transporta, de asemenea, un scaun auto pentru copil. Această opțiune este mai mare, mai grea, și mai scumpa decât un cărucior standard, dar îl puteți folosi după ce copilul a depasit stadiul de scaun auto pentru sugari.

Sistemele de călătorie includ, de obicei, un cărucior și un scaun auto tip scoică.

Cărucioare usoare.

;

Anumite carucioare umbrela cântăresc in jur de 5-6 kg sau mai puțin și ocupa foarte putin spațiu. Aceste carucioare uneori nu sunt foarte ajustabile, dar ele sunt, de obicei, mai puțin costisitoare decât modelele cu mai multe caracteristici. Aceste carucioare sunt mai bune pentru copiii mici (1-2 ani) și copiii mai mari (verifica recomandarea de vârsta a producătorului).

Unele familii le folosesc ca si carucioare pentru călătorii. Cele mai multe nu sunt potrivite pentru sugari, deoarece nu se întind complet.

Cărucioare jogging sau cărucioare Sport.

Acestea dispun de trei roți de bicicletă pozitionate pe un cadru usor si vor oferi un drum lin, atât pentru împingător cat și pentru pasageri. Sunt grozave pentru a lua copilul dumneavoastra la plimbari lungi, se pot executa, chiar si drumeții prin pădure (în cazul în care traseul este suficient de lat). Unele carucioare jogging pot transporta mai mult de un copil, fie unul langa altul sau unul in spatele altuia.

În mediul urban, carucioarele sport va pot ajuta să sariti trepte abrupte și să treceti cu usurința peste borduri. Dar dimensiunea lor le face greu de manevrat în sus și în jos pe scări, în lifturi, sau prin magazine, si nu pot fi pliate atat de compact ca alte modele.

Notă: Poate fi necesar să achiziționați piese suplimentare pentru a utiliza un cărucior sport (de jogging) în condiții de siguranță atunci când copilul este mai mic de 6 luni. Unele carucioare jogging se pot întinde complet pentru sugari, dar dacă al tau nu, va trebui să cumperi un adaptor pentru scaun de masina .

Cărucioare duble și triple

Acestea le permit părinților să împinge doi (sau mai multi) copii . La modelele tandem, un copil stă în spatele celuilalt, acel aranjament poate fi util pentru un copil și un frate mai in varsta. Unele carucioare tradiționale au posibilitatea de a adăuga o platformă în spatele scaunului copilului pentru a sta un alt copil. Cea de-a doua optiune sunt cărucioarele unul langa altul (side by side).

Cărucioare tandem sunt mai ușor de manevrat decat cele side-by-side pe un trotuar aglomerat sau o alee ingusta.


Ce sa analizezi atunci când cumperi

 1. Siguranța. Asigurați-vă că rama căruciorului se va bloca si va ramâne în poziție. Mecanismul ar trebui să fie ușor de utilizat și sa împiedice prăbușirea accidental în timp ce transportați un copil. Examinează cadrul de margini ascuțite sau proeminențe. Degetele de la mâini si de la picioare poate fi prinse între componentele metalice sau ciupite de arcuri descoperite.
 2. Uită-te de un cărucior care a fost omologat pentru a te asigura că respectă standardele actuale de siguranta.

 3. Centurile de siguranta. Un sistem de reținere bine construit este o necesitate, sau orice copil curios va găsi o cale de evadare. Cel mai sigur sistem este un ham cu prindere in cinci puncte care se infasoara in jurul taliei, între picioare, și coboară pe umeri. Asigurați-vă că sistemul de inchidere/deschidere poate fi inchis/deschis ușor de către tine, dar confortabil și sigur pentru copil.
 4. Frâne. Testați-le în magazine (daca aveti posibilitatea). Cautati ceva ușor de operat? Roțile trebuie să se blocheze atunci când se actioneaza frâna.
 5. Manevrabilitate. Ar trebui să poti să împingi un cărucior în linie dreaptă și să îl poti intoarce cu o mână. Rotile care se pot roti în față și în spate vor face mult mai usoară întoarecerea acestuia.
 6. Mânerul. Manerul ar trebui să fie la nivelul taliei împingătorului sau puțin mai jos. Cele mai multe carucioare sunt construite pentru o femeie de dimensiuni medii. Dacă nu te potrivesti acestei descrieri (de cele mai multe ori tati) optați pentru un cărucior cu mânere reglabile.
 7. Scaun reglabil. Scaunul se poate intinde? Nou-nascutii au nevoie de un scaun care sa se poata regla într-o poziție aproape plata până când au controlul deplin al capului si pot sta in fund, de obicei, dupa aproximativ 6 luni.
 8. Este ușor de reglat? Chiar și pentru copii mai mari sau mici, un scaun rabatabil este un plus pentru somn scurt si confortabil pe drum.

 9. Copertina:O copertina reglabilă va proteja copilul de soare, ploaie, și vânt și poate face plimbarile mai confortabile.
 10. Depozitare:Un coș sub-scaun este de mare ajutor in plimbarile lungi sau la cumpărături dar și pentru depozitarea echipamentelor sau jucariilor preferate in timpul plimbarii.
 11. Material lavabil:Oriunde copilul merge, dezordinea il urmeaza. Asa ca, un cărucior care are materialele textile detasabile si lavabile te vor face mai fericit decât crezi.

Nota despre carucioarele utilizate: Dacă vă cumpărați un second hand vizulaizarea lui este esentiala deoarece de cele mai multe ori nu il puteti returna si nu beneficiate de garantie.

Cat o să te coste

Un cărucior simplu, traditional poate costa chiar si 150 RON, dar modele high-end pot oscila intre 1500 -3000 RON.Un sistem de călătorie complet va începe de la aproximativ 700-800 RON. Carucioare umbrela sunt ieftine pot fi găsite si la preturi de sub 100 RON. Carucioare jogging costa de la 400 RON in sus, iar carucioarele, care poate transporta mai mult de un copil de obicei încep de la 600 - 700 RON.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua